2017. augusztus 15., kedd

Jótanácsok a csillagoktól vizsgaidőszakra

A csillagok egész évben elkísértek, most pedig a vizsgaidőszak kezdetén számos jó tanáccsal látnak el minket, segítve a sikeres év végi zárást. Ha ezeket megfogadjátok, a vidám, magolásmentes szünet garantált.


Őstulok/Réem (01.27.-02.23.)
Csak a saját jegyzeteidet használd! A csillagok jelenlegi állása szerint nem szerencsés, ha más jegyzeteiből tanulsz. Meglehet, hogy félreolvasol valamit, vagy rosszul felírt képleteket, definíciókat, esetleg pálcamozdulatokat sajátítasz el, aminek eredménye egy szép bukás, azt pedig te sem szeretnéd.




Tebó/Tebo (02.24.-03.14.)
Tarts magadnál papírzsebkendőt! Nem magad miatt. Sokkal inkább azért, mert lesz legalább egy olyan vizsgád, ahol valakinek folyni fog az orra, a szipogása pedig annyira megzavar majd a koncentrációban, hogy képtelen leszel a tudásodnak megfelelő válaszokat adni. Ha sikerül is átverekedned magad a vizsgákon, egy ilyen kellemetlen szituáció akár az ösztöndíjad elvesztését is jelentheti.



Sellő/Mermaid (03.15.-04.11.)
Akkor is írd le, ha nem vagy biztos benne! Lehet, hogy nem vagy biztos egy válaszban, vagy éppen csak körülbelül tudod a definíciót, de semmi esetre se hagyd üresen a papírt, mert a részpontokkal akár egy egész jegyet is javíthatsz. A tanárok amúgy is pikkelnek az üresen hagyott válaszhelyekre, és nem kellene, hogy ez határozza meg a jövő évedet.




Golymók/Puffskein (04.12.-05.09.)
Raktározz csokit! Valószínűleg nagyon sok szükséged lesz most csokira. Megmérettetések előtt kapj be egy kockával, vegyél egy nagy levegőt, és máris sokkal másabb lesz a vizsgákhoz való hozzáállásod. Hidd el, a csoki tényleg segít. Persze egyél rendesen, aludj nagyokat, ne idegeskedj, mert az sem tesz jót, de a csoki egy olyan plusz, amire neked most szükséged van. 



Kentaur/Centaur (05.10.-06.09.) 
Ne az utolsó pillanatban ess be! Inkább indulj el időben, nem baj, ha várnod kell. Ez az az időszak, amikor tumultus lehet a folyosókon, az emberek tolonganak, leöntheted magad a kávéddal, lezárhatnak folyosószakaszokat, a nagy feszültségben egymásnak eshetnek a diákok a folyosón, és nyílván te sem szeretnél a nagy vizsgád előtt egy átok miatt a gyenguszra távozni. A pótvizsga mindig sokkal nehezebb! 




Augurán/Augurey (06.10.-07.08.)
Olvass el egy vidám könyvet! Nyiss ki valami szórakoztató olvasnivalót, olyat, aminek vidám vége van, de még jobb, ha egy teljesen vidám könyvet olvasol. A lényeg, hogy kerüld a drámát, a túl nagy feszültséget. Vond most ki magad kicsit a társaságból, tölts egy kis időt egyedül, hogy regenerálódhass. Ha most a vizsgák előtt még parázol is a rajtuk, akkor esélyesen rontani fogsz. 



Goromka/Jarwey (07.09.-08.05.)
Mindig legyen nálad egy plusz penna! A penna bármelyik pillanatban tönkre mehet, elkophat, eltörhet. Egész évben kitartott? Biztos lehetsz benne, hogy most vall majd kudarcot. Legyen nálad pót, ha kell akár kettő is, csak, hogy ne ezen múljon a jegyed. Nincs is kínosabb, mint amikor vizsga alatt adja meg magát az írószered hangosan reccsenve, te pedig jelentkezhetsz, hogy aztán elrebegd a kínos kérdést, valaki ad-e kölcsön másikat. Ezzel egyidőben pedig értékes perceket is veszítesz, pedig vizsgán minden kis pillanat számít.  


Krup/Crup (08.06.-09.02.)
Puskázás kizárva! Bármennyire is profinak érzed magad a „kis pluszcetlicskék” használatában, ebben a vizsgaidőszakban inkább mellőzd őket. A bolygók jelenlegi állása azt mutatja, hogy nagyon könnyen lebukhatsz, akár több ízben is, ez pedig a szigorúbb tanároknál automatikus Hitványt, a kedvesebbeknél épp csak Borzalmast jelent. Ugye te sem szeretnél évet ismételni?



Hurú/Fwooper (09.03.-10.03.)
Legkésőbb tízkor takarodó! Ezt tessék nagyon komolyan venni! Nemcsak azért, nehogy egy járőröző prefektus elkapjon, hanem azért is, hogy teljesen kipihent legyél. A takarodó pedig tényleges takarodót jelent, nem a klubhelyiségben lógást, nem csacsogást a tanulótérben, hanem szigorúan alvást.




Kákalag/Grindylow (10.04.-11.02.) 
Előző este ne tanulj! Semmi esetre se nyiss ki se könyvet, se füzetet, inkább igyál egy bögre teát, hallgass zenét, beszélgess egy kicsit szigorúan tananyagmentesen a barátaiddal. Kapcsolódj ki. Ha kell, jógázz például, akkor is, ha fiú vagy, és ezt olyan „izének” gondolod. Lazulj. Ha lefekvés előtt a tanulásra koncentrálsz, akkor nem lesz más a fejedben, mint mindenféle szörnyű, eltúlzott gondolat, ezt pedig te sem akarhatod. 



Zanzárd/Moke (11.03.-11.29.)
Ne a jövődön görcsölj! Ne úgy gondolj a vizsgákra, mint a hátralévő életedet meghatározó alappontokra, hanem mint valamire, ami közelebb visz a céljaidhoz. Ha a jövőddel foglalkozol, nagyon könnyen befeszülsz, ami nehezíti a koncentrációdat, összezavar és kiborít. Ha ez megtörténik, akkor biztos a rossz jegy is év végén. 




Tündérmanó/Pixi (11.30.-12.28.)
Mindig legyen nálad rágcsa! Te tipikusan az a fajta diák vagy, akinek egy kicsit le kell foglalnia magát, ehhez pedig vizsga előtt olyan tevékenység kell, ami megnyugtat. Erre a legjobb, ha van nálad valami ehető. Nem feltétlenül a tényleges nassolnivalókra gondolok, mint például a chips vagy a kréker, ha inkább gyümölcssalátához, netán uborkához vagy répához van kedved, akkor azt pakolj be mindig egy kis dobozba, hogy csak elő kelljen kapnod szükség esetén. 



Vízimanó/Kappa (12.29.-01.26.) 
Kerüld a drámát és nevess! Ne szakíts, kerüld a veszekedést, a konfliktusokat, az idegeskedést. Csak olyan dolgokkal foglalkozz, melyek örömet okoznak, a barátaiddal igyekezz mindig vidám témákról beszélgetni. Veszélyes nálad az, ha stresszes helyzetben negatív benyomások érnek, hiszen nagyon gyorsan képes vagy befelé fordulni. Törekedj a pozitivitásra, és könnyen veheted az akadályokat. 



Nincsenek megjegyzések: